Категории Информация
Кассы Добавить событие
17 марта 2023

НЕПОКОРЕННЫЕ

Продажа билетов остановлена
Но вы можете посмотреть другие события категории «ТЕАТР»

Дніпровський театр опери та балету
проспект Дмитра Яворницького, 72А

О событии

1 Відділення

На музику М. Равеля

“Нескорені”

Сучасний балет на 1 дію

«Болеро» - справжній композиторський фокус Равеля. Сам композитор так охарактеризував свій твір: «Це – танець у дуже стриманому темпі, цілковито незмінний як мелодійно, так і гармонійно і ритмічно, причому ритм безперервно відбивається барабаном. Єдиний елемент різноманітності вноситься оркестровим crescendo [італ. – підсилення звучання.]».

Спочатку це був своєрідний композиторський експеримент: музичний твір який звучить п’ятнадцять хвилин, побудовано лише на двох темах, що настійливо повторюються без будь-якого розвитку. Гіпнотичний вплив ритмічної фігури, що незмінна і багато разів повторюється, на тлі якої дві теми також звучать багато разів, демонструючи незвичайне зростання емоційного напруження і підсилюючись все новими і новими інструментами.

В равелівськім «Болеро» є і щось войовниче – в звучанні малих барабанів. Барабани – це завжди тривога, це якась загроза. Барабани – глашатаї війни, тому не дивно, що грізний тон равелівського «Болеро» справляє неймовірно сильне враження, що тривожить і піднімає. І тому саме ця музика була обрана для хореографічного віддзеркалення стану нашої країни, нескореності нашого народу, який прокинувся від вибухів в ранці 24 лютого 2022р.

Енергетика музики Равеля, її постійно зростаюча напруга,– підіймає, очищає, розливає навкруги світло, яке не померкне ніколи.

“Крути, Історіє,

литі могутні жорна,

Будь мельничихою

у грізний час прибою!

О, болеро!

священний танець бою!»

2 Відділення

Шопеніана

Ф. Шопен

(Сільфіди)

Хореографічний шедевр Фокіна на музику Шопена – одна з найбільш привабливих сторінок в історії балетного мистецтва. Точно в дивовижному сні з’являється перед глядачем хоровод Сильфід в старовинних пачках. І як ефемерні повітряні польоти, стрибки і пробіжки танцюючих балерин. Цей балет чарує, гіпнотизує, захоплює.

Предварительный заказ
Заявка на промо-код