Категории Информация
Кассы Добавить событие
16 октября 2022

А.Вивальди «Времена года» концерт О.Володина

Продажа билетов остановлена
Но вы можете посмотреть другие события категории «КОНЦЕРТЫ»

Академический музыкально-драматический театр имени Леси Украинки (Новая сцена)
г. Каменское, ул. Николая Лысенко, 24

О событии

Кажуть, що «Пори року» Антоніо Вівальді – це музика, яка зійшла з небес. Хтозна, може і справді ангели наспівували венеціанському маестро його знамениті музичні теми.

Створена триста років тому, за часів, коли в європейській культурі панував стиль бароко, ця музика, тим не менш, ідеально збіглася з нашим часом. Проста, яскрава, емоційна, ритмічна, вона відразу лягає на слух і ніби випромінює гармонійне світосприйняття, вона немов просякнута симпатією до людини.

Свою восьму за рахунком збірку музичних творів Вівальді назвав «Досвід гармонії і винахідливості» і включив в неї 12 віртуозних скрипкових концертів. Перші чотири з них носять назву «Весна», «Літо», «Осінь» і «Зима». Сьогоднішня виконавська практика об’єднала ці твори в цикл «Пори року».

Це справжні живописні полотна, на яких звуками оркестру відображена вся палітра природних фарб: дзюрчання струмків, спів птахів, грім, шелест листя, шаленство снігових вихорів …

Але зміст усіх частин, звичайно ж, не обмежується тільки природним сюжетом. Музичні образи викликають асоціації з чимось більш тонким і глибоким. Це, безсумнівно, ще й фреска людського життя – від народження до смерті.

Всі чотири концерти із циклу «Пори року» входять до золотого репертуару будь-якого скрипаля-віртуоза.

В програмі, яку Театр ім. Лесі Українки пропонує любителям музики, можна буде не тільки насолодитися виконавською майстерністю Олександра Володіна і музикантів оркестру, але й дізнатися більше про рудого священника маестро Вівальді, зануритися в атмосферу Венеції початку 18-го століття, почути сонети, складені самим композитором в якості епіграфа до кожного концерту.

АНТОНІО ВІВАЛЬДІ. ПОРИ РОКУ

Чотири концерти для скрипки з оркестром у виконанні лауреата міжнародних конкурсів Олександра Володіна

і струнної групи оркестру

Концерт триває 1 годину 10 хвилин

Прем’єра відбулася 26 жовтня 2018 року

Концерт ведуть заслужена артистка України Марина Юрченко і Руслан Куксенко

Автор сценарію - Ірина Федорова

Режисер концерту - заслужений діяч мистецтв України Сергій Чулков

Предварительный заказ
Заявка на промо-код