Категории Информация
Кассы Добавить событие
19 апреля 2024

Симфонический концерт

Продажа билетов остановлена
Но вы можете посмотреть другие события категории «КОНЦЕРТЫ»

Днепропетровская филармония им. Л. Б. Когана
г. Днепр, ул. Воскресенская, 6

О событии

Шановні друзі!

Цього вечора запрошуємо вас на неймовірної краси великий симфонічний концерт!

У програмі:

Роман ГРИНЬКІВ. Фантазія на українські теми.

Людвіг ван БЕТХОВЕН. Симфонія n.6 "Пасторальна".

Соліст: Роман ГРИНЬКІВ (бандура), Київ-народний артист України.

Виконавці: Академічний симфонічний оркестр Дніпропетровської філармонії.

Художній керівник, головний диригент: Айдар ТОРИБАЄВ

Роман ГРИНЬКІВ. Фантазія на українські теми.

Наш гість Роман Гриньків розповідає: "Усі рідні прагнули, аби я став бандуристом. Дідусь заздалегідь зробив невеличку бандуру. Коли я народився, вона вже висіла біля колиски, тому шансів займатись чимось іншим не було"

І ще...

" Це сакральний інструмент для України, який стільки вистраждав, але врешті - решт зберігся".

У нас подія!

Бандура звучатиме з нашим симфонічним оркестром!

Слухаємо!

Милуємося!

Людвиг Ван Бетховен. Симфония n.6 "Пасторальна".

Як цікаво!

Важко це уявити, але Шоста симфонія створювалася ОДНОЧАСНО з П'ятою.

Вони невимовно різні!

Саме в цей період Бетховен змирився з невиліковною недугою - глухотою- і в Шостій симфонії не бореться з ворожою долею, а прославляє велику силу природи, прості радощі життя.

Це єдина симфонія, в якій композитор дав авторську програму для кожної з частин. Однак він стверджував, що музика симфонії не малює конкретні картини чи події, а передає відчуття, пов'язані з природою.

І головне почуття - безтурботне щастя!

І це - саме те, що всім нам зараз треба!

Роман Гриньків– відомий український бандурист-віртуоз зі світовим ім'ям, художник, композитор, новатор у грі на бандурі, майстер бандури нового зразка,народний артист України. Його музика звучала на найексклюзивніших сценах світу!

Основу репертуару складають власні твори, оригінальні композиції, твори композиторів-класиків, перекладені для бандури, українська народна музика, джазові імпровізації, а також традиційний репертуар для бандури. Крім того, музикант постійно експериментує, аби збагатити виражальні засоби бандури та техніку виконання. Інструмент, на якому грає виконавець, створений ним самим. Бандура конструкцї Романа Гриньківа відрізняється неповторним звуком, новими цікавими конструктивними особливостями, що дають змогу грати різноманітну за стилем і жанром музику та розширити виконавські можливості бандуриста.

Концертна діяльність: Роман гастролював в Америці, Канаді, Австралії, Новій Зеландії, Німеччині, Бельгії, Франції, Польщі. У 1993 році був запрошений на фестиваль «Всі скрипки світу» Ієгудієм Менухіним, Брюссель -Королівський цирк. Почувши його, видатний музикант сучасності Ієгуді Менухін сказав: "Бандура це молодша сестра скрипки".

Одним із важливих творчих етапів в житті Романа стала співпраця зі всесвітньо відомим гітаристом Al Di Meola (джаз-гітара). Це і запис спільного альбому “Winter Nights” (1999), і спільні виступи. Також Роман працював із Daja Sing Group (Аделаїда, 1996 рік), Kriss Finnen, джаз-гітара (проект "Забава", Аделаїда, 1997 рік), Volker Biesenbender (скрипка), та багатьма іншими. 1994 рік фестиваль народної музики Ріс Оранжіс (Франція). 1994 рік фестиваль класичної музики Реймс (Франція). 1996, 1998, 2005 фестиваль бандурової музики Перемишль (Польща). 1995, 1997, 1998,2007, фестиваль Фарботони (засновник І. Тараненко). 2004 - «Дипломатичні ноти», Таллінн. 2014 – Нью-Порт США концерт « Пам‘яті Небесної Сотні». 2019 Брюссель, посольство України Дні Української культури. 2019 Дні Української культури у Щеціні-оперний театр сольний концерт з Ларисою Дедюх. Є ініціатором та засновником разом з Ларисою Дедюх багаторічних концертів «Різдво з бандурою». Численні виступи на фестивалях та концертних залах України. Творчі вечори та творчі зустрічі. Написав музику до вистав: «Назар Стодоля» постановка Ю. Кочевенка. «Момент кохання», «Катерина» постановка Т. Жирка.

Предварительный заказ
Заявка на промо-код