Категорії Інформація
Каси Додати подію
09 листопада 2023

Набукко

Продаж квитків зупинено
Але ви можете ознайомитись з іншими подіями категорії «ТЕАТР»

Дніпровський театр опери та балету
проспект Дмитра Яворницького, 72А

Про подію

Дж. Верді

Опера на 2 дії

Дивовижні декорації, що вражають своєю красою та масштабом! Унікальна авторська постановка.

Із двадцяти шести опер, створених Дж. Верді, «Набукко» (Навуходоносор) класифікується як одна з ранніх і, водночас, одна з найкращих в його творчості. Опера стала поворотним моментом у біографії композитора. «Це була та опера, з якої і почалося моє життя як художника», – згадував Верді.

9 березня 1842 року відбулася прем’єра опери «Набукко», яка пройшла на сцені Ла Скала до кінця 1842 року 65 разів при переповненому залі! Критики називали «Набукко» «драмою для хору» і навіть «хоральної фрескою», таке велике значення в опері грає хор, який втілює образ народу. Незважаючи на біблійний сюжет, італійці почули в “Набукко” повість про долю своєї батьківщини, яка бореться за свободу. Тому не дивно, що хор полонених іудеїв «Va, pensiero, sull’ali dorate» став другим національним гімном Італії.

Тріумф опери змінює долю Верді – в 29 років він стає найпопулярнішим композитором, та працює без зупинки, прем’єра слідувала за прем’єрою. Пізніше Верді назве цей період свого життя солодкою каторгою. Саме в цей період великий італієць створює справжні оперні хіти, які сьогодні йдуть на усіх оперних сценах світу: «Ріголетто», «Травіата», «Трубадур», «Сіцілійська вечерня», «Симон Бокканегра», «Бал-маскарад», «Макбет», «Дон Карлос», «Аїда», «Отелло» та інш.

Попереднє замовлення
Заявка на промо-код