Категорії Інформація
Каси Додати подію
26 квітня 2024

Симфонічний концерт

Ціна: 150-400 грн

Дніпропетровська філармонія ім. Л. Б. Когана
м. Дніпро, вул. Воскресенська, 6
Купити квиток
150-400 грн
Купити квиток

Замовити квитки на "Симфонічний концерт"

Тривалість події — 80 хвилин.
26 квіт., пʼятниця

Про подію

Шановні друзі!

Цей вечір у філармонії подарує вам колосальну музику, вражаючу виконавську майстерність, безліч позитивних вражень та незабутніх спогадів!

У програмі:

Антонін ДВОРЖАК. Концерт для скрипки з оркестром.

Джордже ЕНЕСКУ. Румунська рапсодія n. 1.

Ференц ЛІСТ.Симфонічна поема "Прелюди".

Виконавці: Академічний симфонічний оркестр Дніпропетровської філармонії.

Соліст:

Дмитро ТКАЧЕНКО (скрипка), Київ, лауреат міжнародних конкурсів

Диригент: Віктор ПЛОСКІНА, заслужений артист України.

Антонін Дворжак. Концерт для скрипки з оркестром.

Від народження йому було уготовано долю продовжувача сімейної родової традиції. Він мав стати, як батько і до того кільки поколінь, шинкарем і м'ясником.

Ледь малюк навчився ходити - батько подарував йому фартух м'ясника.

Невдовзі він вже допомагав у крамниці.

Але вже в 15 років він знав, що хоче бути музикантом.

І батько, що бурчав, не дуже цьому радий, відвіз сина на своєму возі в Повагу, учитись на музиканта.

Так воно буває.

Талант пробивається, як трава крізь асфальт...

Джордже Енеску. Румунська рапсодія n. 1.

Він отримав освіту в двох найстаріших консерваторіях - Віденській (де навчався, коли йому було від 7 до 12 років) і Паризькій (у віці 13 - 17 років).

Жюль Массне, професор Паризької консерваторії, написав батьку юного румуна:"Ваш син принесе величезну славу і Вам, і нашому мистецтву, і своїй Батьківщині".

Вся прекрасна суть Румунської рапсодії - танець!

Вона кипуча і товариська, якщо можна так сказати про настрій музики.

Перша мелодія Рапсодії - цитата з народної пісні, що перекладається як "У мене є монета, і я хочу випити!"

Це ж запрошення до спілкування!!

Ференц Ліст. Симфонічна поема "Прелюди".

Три тижні тому виконалося 170 років з дня першого виконання одного з найвідоміших творів Ференца Ліста.

На створення цієї музики композитора надихнула строка з вірша поета Альфонсо де Ламартіна: "Хіба не є наше життя низкою прелюдій до великого гімна, який виконає смерть?"

Така собі депресивненька ідея...

Але музика симфонічної поеми повністю суперечить епіграфу.

"Прелюди" - пристрасний, переможний, тріумфуючий гімн життя!

Дмитро ТКАЧЕНКО-український скрипаль, народився в Києві та почав грати на скрипці й фортепіано в шестирічному віці. Після навчання в Київській спеціальній музичній школі ім. Лисенка та в Національній музичній академії України (НМАУ) в класі Богодара Которовича та Ярослави Рівняк, його було запрошено до Ґілдхолської музичної академії (Guildhall School of Music and Drama) в Лондоні до класу Іфра Німана (Yfrah Neaman), де він отримав Концертний диплом (Premier Prix), а трохи згодом, разом зі ступенем маґістра, – звання Fellow Ґілдхолської академії й стажувався в Давіда Такено та Криштофа Сметани до 2008 року. Паралельно закінчив аспірантуру НМАУ. Дмитро Ткаченко – лауреат кількох міжнародних конкурсів, серед яких конкурс сольної скрипки Вронського (Варшава), конкурс Лисенка (Київ) та конкурс Нільсена (Оденсе, Данія).

Дмитро активно гастролює в Україні, у більшості країн Європи, в Азії та обох Америках. Його виступи транслювалися Українським радіо та ТБ, Данським радіо, БіБіСі Радіо 3 (Велика Британія), Польським радіо та ТБ тощо. Він виступав у таких концертних залах, як Вігмор Хол, Барбікан (Лондон), Концертгебау (Амстердам), Зала Академії Ліста (Будапешт), Концертхаус (Берлін), зал Кельнської філармонії, зал Палау в Барселоні, Аудиторіо Насьйональ у Мадриді, Мегарон в Афінах, Рой Томсон Хол у Торонто, Токіо Опера Сіті тощо.

В Україні Дмитро регулярно виступає з Національним симфонічним оркестром України та Симфонічним оркестром Національної філармонії, філармонійними оркестрами у Львові, Дніпрі, Одесі, Харкові, Донецьку, Чернігові.Протягом перших місяців 2017 року подорожував у гастрольному турі по США та Канаді з Національним симфонічним оркестром, виконуючи концерти Чайковського та Другий Станковича.

Серед його найостанніших виступів також концерти з Симфонічним оркестром MAV у Будапешті, з Білкентським симфонічним оркестром в Анкарі (Туреччина) на Ankara Music Festival, Стамбульським симфонічним, з Королівським філармонічним у Лондоні в Кадоган Холлі, з Краківським філармонічним, з Симфонічним оркестром Чилі в Сантьяго, Симфонічним оркестром Циндао в Китаї, Афінським державним оркестром, Філармонійним оркестром у Тегерані, а також низка сольних концертів, зокрема в рамках Hida-Takayama Music Festival (Японія), Вільнюського фестивалю (Литва), також у Сингапурі, Ірані, Франції, Італії, Великій Британії та Польщі.

У його репертуарі практично всі основні скрипкові концерти – від Пір року Вівальді до Шенберґа, численні сонати та менші твори для скрипки з фортепіано, програмні цикли (зокрема 24 каприси Паґаніні, усі сонати Бетховена, усі сонати та партити Баха, усі концерти Моцарта), яскраві прем’єри творів сучасних композиторів – таких як Другий Концерт Євгена Станковича.

Одночасно з активною концертною діяльністю Дмитро викладає в Національній музичній академії України, регулярно запрошується до журі міжнародних конкурсів, дає майстер-класи (зокрема в Японії, Кореї, Сингапурі, Китаї, Туреччині, Мальті, Литві та Латвії), а також є співзасновником та художнім керівником Міжнародного музичного конкурсу ім. Бріттена в Лондоні.

Попереднє замовлення
Заявка на промо-код